Zakończyliśmy prace dotyczące zagospodarowania terenu pomiędzy ul. Cichą, Czarnieckiego i al. Bielską – inwestycja objęła podwórko znajdujące się za Szpitalem Miejskim. W ramach zadania kompleksowej przebudowie poddane zostały podziemne sieci kanalizacji deszczowej, oświetlenie zewnętrzne, układ chodników pieszych z zastosowaniem nawierzchni przepuszczalnych oraz dojazd do nowo wybudowanej wiaty śmietnikowej. Wykonano plac zabaw oraz stanowisko do gry w szachy. Całość dopełniona została rabatami i nasadzeniami zieleni wzdłuż chodników, gdzie mieszkańcy mogą spędzać czas korzystając z zamontowanych ławek parkowych. Wiosną planowane jest jeszcze uzupełnienie podwórka o łąkę kwietną.

 

Nasza witryna wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych. Jeżeli nie chcesz, by były one zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej na ten temat...